Friday, January 8, 2010

Novel sulung- Terbitnya kasih di atas sejadah RinduKisah-kisah kemasyarakatan yang tercetus akibat perkahwinan terlarang, pertembungan dua agama yang berbeza, tanpa restu, dendam dan perselisihan serta kisah pergolakan cinta seorang gadis penganut agama Kristian Protestant yang kuat dengan dua lelaki yang beragama Islam.

Natasha lemas dalam dalam dunianya sendiri akibat dihimpit dua orang lelaki yang mempunyai keperibadian dan perwatakan yang agak berbeza sekali.  Adakalanya Natasha berasa bosan dan mahu sahaja menolak cinta kedua-dua lelaki yang hadir dalam hidupnya. Terlalu sukar baginya untuk memilih cinta yang hakiki ditambah pula cintanya mungkin ditentang keras oleh orang tuanya kerana agama yang berbeza.  Lebih baik dirinya terus hidup bersendirian.

Namun demikian, dapat dirasakan Shafiq Rakhil lelaki pertama yang dikenalinya semasa melangkah masuk ke Universiti perhatian Shafiq bukan sekadar sebagai ketua kelasnya sahaja.  Selembar waktu berlalu, perwatakan Ridhwan Rizal yang sentiasa tenang dalam apa jua keadaan serta kebaikan Ridhwan yang dilihat Tasha kerana agama yang dianutinya sedikit sebanyak telah mencuit hati wanitanya. 

Namun hati kecilnya mula menerima satu getaran cinta luhur yang meresap ke segenap sanubarinya.  Mungkinkah Shafiq Rakhil dan Ridhwan Rizal Berjaya menagih cinta sejati mereka? Kehadiran sinar cahaya yang luhur dalam hidup Natasha telah merubah pegangan Natasha dengan berpegang teguh kepada Tuhan yang satu.No comments:

Post a Comment